Hoe richt je een u-vormige woonkamer in

Hoe richt je een U-vormige woonkamer in?

De u-vormige woonkamer is een veel voorkomende vorm. Bij veel nieuwbouwwoningen is de voordeur in het midden van lange zijde van het huis gesitueerd. Dit betekend vaak dat er een 'blok' ontstaat tussen twee ruimten waarin de entree, meterkast, toilet en hal samenkomen. Dit zorgt vaak voor een tweedeling van de woonkamer en keuken. 

Door de scheiding van twee ruimten van zo'n u-vormige woonkamer ontstaan vaak twee vierkante of rechthoekige ruimten waarin direct de scheiding woonkamer en eetgedeelte ontstaan. De ruimte die ertussen ligt is vaak een 'verloren' looproute. Zonde! Deze tussenruimte biedt juist mogelijkheden om hierin de keuken als het ware te vergroten. Door bijvoorbeeld een buffetkast en wanneer de ruimte smaller is, een vitrine kast neer te zetten. 
Heb je een kleine keuken en ook écht de tussenruimte nodig? Maak er een coffeecorner van. Dit doe je al met een klein budget door een leuke houten trolley of metalen rek neer te zetten waarop je je koffiezetapparaat plaatst en op de onderste schappen onder andere je voorraad koffie bewaard. Om nog meer kwijt te kunnen biedt een wandrek in eenzelfde stijl een mogelijkheid om mooie kopjes aan op te hangen. 

Wil je juist tijdens het koken jouw kleintje in de gaten houden maar niet als je tv kijkt ook nog het felgekleurde speelgoed in je ooghoeken zien? Dan zijn er talloze leuke ideeën te bedenken voor een speelhoekje mét opbergmogelijkheid zodat jouw kleintje lekker kan spelen en het kinderspeelgoed gauw opgeruimd is. 

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips, voor andere oplossingen help ik graag verder. 

hoe richt je een z-vormige woonkamer in

Hoe richt je een Z-vormige woonkamer in?

Deze vorm woonkamer komt iets minder vaak voor, maar biedt zeker niet minder mogelijkheden!

Vaak is een z-vormige woonkamer erg ruim waardoor er loze plekken ontstaan of worden opgevuld zonder dat deze vierkante meters een functie krijgen. Zonde!

Afhankelijk van de positionering van de keuken is het mogelijk om deze te verlengen en zo een betere connectie met het zitgedeelte aan te gaan. 
Om de loze ruimte in een dergelijke z-vormige woonkamer niet te laten ontstaan biedt het toepassen van een scheidingswand een mogelijke oplossing. Indien het niet haalbaar is een scheidingswand op bouwkundige wijze te realiseren kan een goede kast of zelfs transparante wand ook goed dienst doen! 
Hiermee creëer je een extra wand waartegen een extra zitplek, piano, kastenwand of bureau neergezet kan worden. 
Met onder andere deze oplossingen wordt een extra functie aan de ruimte toegekend en geen vierkante meter onbenut gelaten. 

 

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips, voor andere oplossingen help ik graag verder. 

hoe richt je een lange woonkamer in

Hoe richt je een lange woonkamer in?

Door een lange woonkamer wordt vaak het zitgedeelte en het leefgedeelte in de twee uiterste hoeken van de ruimte gepositioneerd. 

Met een dergelijke rechthoekige vorm woonkamer hoeven zeker niet alle meubels in de lengterichting van de woning geplaatst te worden.
Kies gerust voor een hoekbank en kies in plaats van de hoek tegen de buitenwand van de kamer aan te zetten, voor een hoek die uitkomt richting het midden van de woonkamer. En plaats tegen de hoek een laag kastje of breidt de bank uit met een modulaire hoekstuk die hier tegenaan past.  
Hiermee breek je de lange woonkamer op, zonder dat de zichtlijnen worden verkleind. 

Mocht de ruimte voldoende lang zijn, kan er gekozen worden de ruimte grootser op te breken door middel van een tussenwand. Al dan niet een meubel dat tevens dienst kan doen als tussenwand. 
Hiermee worden twee ruimten gecreëerd en zichtlijnen opgebroken. 
Dit kan zeer prettig zijn wanneer er tot laat geborreld wordt aan de eettafel en de kinderen nog even willen Netflixen. 


Voor elk 'woonprobleem' zijn talloze oplossingen te bedenken, waarschijnlijk vast een aantal waar je zelf niet aan gedacht hebt. Kom je er niet uit om een van bovenstaande of een andere ruimte in te richten? Evers Interieur helpt jou hier graag bij! Neem hiervoor contact op via de Button.