Interieuradvies Nijmegen

Met voor- en nafoto's is het effect van kleur nog meer zichtbaar!

In dit interieuradvies voor een geschakelde woning nabij Nijmegen zijn een drietal kamers herinricht; de master bedroom, logeer- annex werkkamer en een opbergkamer.

Het advies begon bij de basis: de vloer. De grijze hoogpolige vloerbedekking werd vervangen op de gehele bovenverdieping door een eikenlook laminaat met v-groef. Dit bracht direct veel warmte in de ruimten en hiermee is een goede basis neergezet. Hieronder zal ik een korte toelichting geven op de aanpak van de drie kamers:
 

Situatie voor

Situatie na

 • De werkkamer / logeerkamer: 
  Zo nu en dan komt de jongste kleindochter bij de opdrachtgevers logeren en hiervoor had deze kamer al de functie logeerkamer. Door COVID-19 is het ook noodzakelijk geworden voor de opdrachtgever om thuis te werken en bij voorkeur niet aan de keukentafel. Via het werk was het mogelijk een bureau te verkrijgen en dit was het uitgangspunt voor de combinatiefunctie werkkamer én logeerkamer. Met in ons achterhoofd de mogelijkheid om het bureau plaats te laten maken voor een ander meubel in de toekomst. 
  Verdere uitgangspunten waren dat de huidige meubels bleven staan en de gordijnen bleven hangen. Het kleine bureautje mocht plaats maken voor iets nieuw. 
  Het grenen logeerbed en de grenen linnenkast werden wit gespoten zodat deze een frissere en passendere combinatie maakten. Hierdoor ontstond de mogelijkheid kleur toe te passen op de wanden, waarbij één wand twee kleuren kregen en gescheiden werden door een diagonale lijn.
  Achter het bureau kwam een okergeel behang met licht glanzend effect, deze kleur kwam in de zijwanden terug. In de lampen, kussens, en sidetable is gebruikt van natuurlijke materialen die perfect aansluiten bij het okergeel.


 • De opbergkamer: 
  In deze kamer staat een op maat gemaakte boekenkast, waarvan een gedeelte met louvredeurtjes is afgesloten. Deze deurtjes waren het uitgangspunt van de kleurkeuze; een aardse roodbruine tint die prachtig in het daglicht verwamd en een perfecte aanvulling is op de warme eikenlook vloer.
  In de wand werden diverse bijpassende mandjes gebruikt om het open gedeelte van de boekenkast geordender en daarmee rustiger te maken.

  Foto's van het eindresultaat van de opbergkamer in Interieuradvies Nijmegen volgen.
 • Master bedroom:
  In de slaapkamer ontbrak het aan de nodige sfeer. De kledingkast, vloerbedekking en gordijnen waren in grijstinten, het bed donkerblauw en alle muren waren wit. Dit kon veel sfeervoller!
  Het uitgangspunt was dat de gordijnen, boxspring, nachtkastjes en kledingkast gehandhaafd bleven. 
  Ook hier werd de eikenlook vloer toegepast en gingen we verder op deze fijne basis. Op de wand achter het bed is de muur in een oudroze kleur geverfd, deze contrasteert en brengt behaaglijkheid. Het bed werd aangekleed met een satijnen dekbedovertrek en bijpassende roze en blauwe kussens en plaid. 
  De zilverkleurige metalen nachtkastjes gingen nog een ronde mee, maar dan in een mat zwarte kleur gespoten! Hier werden mandjes toegevoegd om een onrustig beeld te voorkomen. Door het ontbreken van vloerverwarming op de verdieping bied een vloerkleedje naast het bed uitkomst tegen koude voetjes. 

  - Foto's volgen -